Vadelmapavlova

Tuoreet vadelmat, kermavaahto ja unelmanpehmeä marenki on täydellinen kesäjälkiruoka.

noin 8 annosta

2 ½ tuntia

Arviot (80 kpl)

Ainekset

Pavlova
4 munanvalkuaista
2 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl maizena-maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa
Vadelmakastike
250 g kohmeisia vadelmia
1 dl Dansukker Tomusokeria
½ sitruunan mehu

Koristeluun

3 dl kermaa
tuoreita vadelmia
sitruunamelissaa tai minttua

Ohjeet

Kuumenna uuni 125 °C:een.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitellen joukkoon puolet sokerista. Lisää viiden minuutin kuluttua loput sokerista ja vaniljasokeri ja jatka vatkaamista vielä viisi minuuttia. 

Sekoita joukkoon maizena ja etikka. Levitä marenkiseos ympyräksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista noin 1 1/2 tuntia. Marengin kuuluu jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Sammuta uuni ja anna pohjan olla jälkilämmöllä uunissa, kunnes uuni on kylmä.

Laita vadelmakastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita jäähtynyt marenkilevy tarjoiluvadille. Täytä kermalla, koristele vadelmakastikkeella, tuoreilla vadelmilla (ja muilla marjoilla) ja yrtillä. Tarjoa heti.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.