Ainekset
2 1/2 dl raparperiviipaleita (n. 2 pientä vartta)
1 rkl vettä
1 1/2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
500 g kohmeisia mansikoita
2 munanvalkuaista
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Ohjeet
Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin vesitilkan ja sokerin kanssa. Keitä hiljaisella lämmöllä välillä hämmennellen, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä. Jauha kohmeiset mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja lisää jäähtynyt raparperiseos joukkoon.
Vaahdota valkuaiset ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi ja kääntele se raparperi-mansikkaseoksen joukkoon. Laita seos jäätelökoneeseen ja käynnistä laite.
Mikäli käytössäsi ei ole jäätelökonetta, pakasta seos tilavassa kulhossa ja vatkaa sähkövatkaimella tunnin välein muutaman kerran pakastuksen aikana.
Voit tarjota sorbetin pehmoisena tai säilyttää pakastimessa, jolloin saat siitä pyöräytettyä jäätelökauhalla palloja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.