Vaniljakakku

Kakun yksinkertainen, vaniljainen täyte yllättää ja suklaarouhe ripotellaan lämpimän kakun päälle.

noin 8 palaa

45 minuuttia

Arviot (58 kpl)

Ainekset

3 munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
Täyte
125 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristelu
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1/2 dl rouhittua maitosuklaata

Ohjeet

Voitele ja leivitä pyöreä vuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja sekoita varovasti taikinaan. Lisää vesi.

Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle pähkinärouhe. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos se tummuu liikaa. Ripottele suklaarouhe lämpimän kakun päälle. Anna jäähtyä ritilällä.

Sekoita rasva ja maito kattilassa ja anna kiehua voimakkaasti 3 minuuttia. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.

Halkaise kakku ja levitä maitoseos kummallekin pohjalle. Kokoa kakku.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!