Vaniljakakku

Kakun yksinkertainen, vaniljainen täyte yllättää ja suklaarouhe ripotellaan lämpimän kakun päälle.

noin 8 palaa

PT40M

45 minuuttia

Arviot (58 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
Täyte
125 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristelu
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1/2 dl rouhittua maitosuklaata

Ohjeet

Voitele ja leivitä pyöreä vuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja sekoita varovasti taikinaan. Lisää vesi.

Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle pähkinärouhe. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos se tummuu liikaa. Ripottele suklaarouhe lämpimän kakun päälle. Anna jäähtyä ritilällä.

Sekoita rasva ja maito kattilassa ja anna kiehua voimakkaasti 3 minuuttia. Sekoita joukkoon vaniljasokeri.

Halkaise kakku ja levitä maitoseos kummallekin pohjalle. Kokoa kakku.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.