Ainekset
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
¾ tl suolaa
1 dl maitoa
50 g voita tai margariinia sulatettuna
2 tl sitruunamehua tai 1 tl hyvin pestyn luomusitruunan kuorta raastettuna
1 muna
Donitsipellin voiteluun
rypsiöljyä
Valmiiden kanelisokeridonitsien voiteluun
75 g voita tai margariinia sulatettuna
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti rypsiöljyllä.
Yhdistä vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää kuivien ainesten joukkoon maito, sulatettu rasva, sitruunamehu tai sitruunankuoriraaste, sekä muna. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
Pursota taikina donitsivuoan koloihin. Jätä kohoamisvaraa. Paista uunin alatasolla 6–8 minuuttia.
Kuorruta donitsit haluamallasi tavalla.
Kanelisokerikuorrute
½ dl Dansukker Kanelisokeria TAI ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria + 1 tl jauhettua kanelia
Voitele donitsit ensin voisulalla ja kääntele kanelisokeriseoksessa.
Sokerikuorrute ja karamellirouhetta
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl vettä, tai kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan
(pastavärejä)
70 g murskattuja piparminttukaramelleja tms.
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Kasta donitsit kuorrutteessa ja koristele karamellirouheella. Nosta lautaselle jähmettymään.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.