Värikäs hedelmätrifle

Trifle on perinteinen englantilainen jälkiruoka. Värikäs hedelmätrifle on herkullinen ja näyttävä tarjottava pääsiäisenä, vappuna ja muissa kevään juhlissa.

10–12 annosta

PT4H
PT0M
Jälkiruoat

4 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Mansikkahyytelö
250 g pakastemansikoita
3 dl vettä
1 ¼ dl Dansukker Hyytelösokeria

Vuokaan
Elmu®kelmu-tuorekelmua

Vanilja-kermarahka
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria
250 g maitorahkaa
250 g mascarponea
3/4 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(5 cl amarettoa tai kermalikööriä)

Kerroksiin
1 tlk (820/470 g) säilykepersikoita
1 tlk (230/140 g) säilykeananaspaloja
1 l mansikoita
2 dl mangokuutioita, tuore tai pakaste
400 g kahvikakkua tai 20 kpl pikkuleipiä

Kostutus
1–2 dl säilykehedelmien lientä
1/2 sitruunan mehu

Viimeistelyyn
sitruunamelissaa

Ohjeet

1. Tee ensin hyytelö: Kuumenna mansikat ja vesi kattilassa, keitä 6–8 minuuttia. Siivilöi 3 dl mehua takaisin kattilaan, kuumenna ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, kiehauta kunnolla. Ota kattila liedeltä, poista vaahto pinnalta ja kaada liemi kaksinkertaisella tuorekelmulla vuorattuun, noin 20 x 15 cm vuokaan. Hyydytä viileässä muutamia tunteja tai yön yli.

2. Vaahdota kylmä kuohukerma ja sokeri.

3. Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka, mascarpone ja sokerit kuohkeaksi (lisää likööri). Sekoita puolet kermavaahdosta rahkamascarponeseokseen.

4. Valuta hedelmät, säästä liemi kostutukseen. Huuhtele ja kuivaa mansikat. Pilko hedelmät ja mansikat.

5. Paloittele kakku ja levitä palat (tai pikkuleivät) laakean kulhon pohjalle. Kostuta hedelmäliemi-sitruunamehulla. Huomioi hedelmäpalojen lisäkosteutta antava vaikutus kakku- tai keksikerrokseen.

6. Kuutioi mansikkahyytelö. Levitä 1/3 hedelmistä, mansikoista ja hyytelökuutioista kakkupalojen päälle. Levitä vanilja-kermarahka ja puolet jäljellä olevista hedelmistä, mansikoista ja hyytelökuutioista sen päälle.

7. Viimeistele pinta kermavaahdolla ja lopuilla hedelmillä ym. sekä sitruunamelissan lehdillä. Anna tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja ja tarjoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.