Vegaaninen mansikkaherkku

Juhannuksena leivotaan vegaanista ja gluteenitonta mansikkapiirakkaa kesän ensimmäisistä kotimaisista mansikoista.

4 tuntia

Arviot (16 kpl)

Ainekset

Pohja
125 g maidotonta margariinia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl soijajogurttia, soijarahkaa tai hedelmäsosetta
3 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
Täyte
750 g tuoreita mansikoita
2 ½ dl soijavispiä (esim. Alpro)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria
4 rkl perunajauhoja
Pinnalle
tuoreita mansikoita
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
valkoisia syreeninkukkia

Ohjeet

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää soijajogurtti ja jauhot. Vuoraa piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm) leivinpaperilla, niin saat leikattua piirakasta helpommin paloja. Levitä taikina kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa leivinpaperista suikaleita. Painele suikaleet kiinni taikinareunoille, jotta ne eivät valahda paiston aikana. Suikaleet voivat ulottua vuoan reunaa korkeammalle, tämä suojaa reunaa palamiselta.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Irrota leivinpaperit.

Soseuta mansikat. Laita mansikkasose, soijavispi ja vaniljasokeri kattilaan. Yhdistä hyytelösokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna mansikkaseos kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää käsivispilällä koko ajan sekoittaen hyytelösokeriseos. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa hyvin sekoittaen.

Levitä täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt (voit valmistaa piirakan tähän vaiheeseen jo tarjoilua edeltävänä päivänä).

Asettele tortun päälle viipaloituja mansikoita. Osan mansikoista voi leikata ruusuiksi: aseta mansikka kärki ylöspäin leikkuualustalle ja leikkaa ulkoreunasta alkaen lovia terälehdiksi. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Sivele kiilteellä tortun pinta kauttaaltaan. Asettele lopuksi päälle mansikkaruusut ja koristele syreeninkukilla.

Tortun leikkaaminen helpottuu, kun nostat sen leivinpaperin avulla kakkulautaselle ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.