Ainekset
2,5 dl vettä
1 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
6–7 dl vehnäjauhoja
1 ps (11 g) kuivahiivaa
75 g vegaanista margariinia
Voiteluun
1/2 dl kauraruokakermaa
Pinnalle
Dansukker Rapeaa Raesokeria
Täyte
150 g pistaasipähkinöitä (kuorittuja ja suolaamattomia)
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 rkl rypsiöljyä
n. 1/2 dl kaurajuomaa
2 dl kasvivispiä
2 rkl Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
Yhdistä kuivahiiva sekä puolet jauhoista ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan. Lisää loppuvaiheessa pehmeä margariini. Vaivaa, kunnes taikina ei tartu kulhoon. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat, muotoile tangoksi ja jaa 10–12 palaan. Muotoile pulliksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille liinan alle ja kohota noin puoli tuntia.
Voitele pullat kauraruokakermalla, ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa 8–12 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin kullanruskeita. Jäähdytä.
Valmista pistaasitäyte. Paahda pähkinät kuivalla kuumalla pannulla tai uunin jälkilämmössä. Jäähdytä. Aja pähkinät, desi tomusokeria, öljy ja kaurajuoma tahnaksi sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kaurajuomaa sen mukaan, kuinka paksua tai juoksevaa tahnaa haluat.
Vatkaa kasvivispi vaahdoksi, mausta 2 rkl tomusokeria.
Halkaise pullat. Levitä täytteeksi pistaasitahnaa, pursota päälle kasvivispi. Paina kansi päälle ja nauti.
Resepti ja kuva: Vegeviettelys
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.