Venäläinen omenakakku eli Sharlotka

Venäläinen omenakakku on helppotekoinen kakku, johon tarvitaan vain muutama raaka-aine. Kuohkea kakku valmistuu ilman kohotusaineita ja lisättyä rasvaa.

8 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
2 ½ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
5 keskikokoista omenaa
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vaahdota munat ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja vehnäjauhot ja sekoita nuolijalla tai puulastalla.

Kuori ja paloittele omenat kuutioiksi ja sekoita taikinan joukkoon.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alaritilätasolla ensin noin 15 minuuttia ja siirrä sitten kakku varovasti uuniin keskitasolle. Jatka paistamista noin 30 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.

Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.