Verigreippisorbetti

Kaipaatko makeaa, kirpeää ja raikasta jälkiruokaa vaikkapa uudenvuoden juhliin? Helppo verigreippisorbetti näyttävässä lasissa on herkullinen päätös aterialle.

6 annosta

PT40M

n. 40 min. + 5 h pakastimessa

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria

1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia

1 1/2 dl vettä

1 (luomu)verigreipin raastettu kuori

3 dl vastapuristettua verigreippimehua (n. 3 kpl)

1 kananmunan valkuainen 

Ohjeet

1. Sekoita sokeri, siirappi, vesi ja kuoriraaste kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen 5 min. Siivilöi kuoriraaste pois ja jäähdytä sokeriliemi.

2. Purista verigreipeistä mehu, (siivilöi) ja sekoita sokeriliemeen. Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele se sokeriliemeen. (Valkuainen ei sekoitu tasaisesti, mutta se ei haittaa tässä vaiheessa).

3. Pane seos jäätelökoneeseen tai kaada pakastusrasiaan ja pakasta vähintään viisi tuntia. Sekoita noin tunnin välein pakastuksen aikana. Annostele sorbetti annosmaljoihin ja tarjoile heti.

Vinkki!
Jos haluat vähemmän kirpeyttä, korvaa 1 dl verigreippimehua vastapuristetulla appelsiinimehulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.