Ainekset
1 1/2 dl omenamehua
1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
(2 rkl Cointreau-likööriä)
1 vihreä omena, jonka siemenkota on poistettu
1 päärynä, jonka siemenkota on poistettu
1 pieni kuorittu meloni, josta on poistettu siemenet
200 g vihreitä viinirypäleitä puolikkaina ilman siemeniä
2 kuorittua kiiviä
sitruunamelissaa
Ohjeet
1. Sekoita mehu ja siirappi sekä halutessasi likööri kulhossa.
2. Leikkaa omena ja päärynä ohuiksi lohkoiksi ja sekoita ne liemeen. Leikkaa kiivit puolikuun muotoisiksi viipaleiksi ja meloni pieniksi paloiksi. Lisää nämä hedelmät ja viinirypäleet liemeen.
3. Koristele sitruunamelissalla.
Vinkki!
Hedelmiä voidaan vaihdella vuodenajan ja maun mukaan. Kesällä salaattiin sopivat hyvin esim. mansikat ja banaanit. Appelsiini, viinirypäleet ja ananas sopivat myös hyvin yhteen mansikoiden kanssa. Salaatin voi tehdä myös pelkästään melonista ja vadelmista.
Kun appelsiinit ovat parhaimmillaan talvella, niitä kannattaa käyttää eniten. Kokeile salaattia, jossa on appelsiineja, taateleita ja rouhittuja saksanpähkinöitä, tai yhdistä appelsiinia, guavaa ja viinirypäleitä. Liköörin sijasta liemeen voidaan lisätä myös kahdesta passiohedelmästä irrotettu hedelmäliha. Yhdistele erilaisia hedelmiä mielikuvitusta käyttäen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.