Ainekset
Taikina
3 dl vettä
1 rkl öljyä
25 g hiivaa
1 rkl Dansukker Taloussokeria tai Luomuruokosokeria
1 tl suolaa
7–8 dl vehnäjauhoja
Täyte
50 g pehmeää voita
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
1 tl kuivattua tai 1–2 oksaa tuoretta, hienonnettua rakuunaa
Ohjeet
Sekoita öljy kädenlämpöiseen veteen. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola sekä jauhot vähän kerrallaan. Alusta taikina hyvin. Anna kohota peitettynä 40 minuuttia.
Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä notkeaksi. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli osat levyiksi (noin 30 x 25 cm). Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä täyte taikinalevyille. Kääri levyt rulliksi ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia.
Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes patongit ovat kullanruskeita.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.