Ainekset
Pohja
150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 kananmunankeltuaista
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Pinnalle
2 kananmunanvalkuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Täyte
2 dl vispi- tai kuohukermaa
200 g viikunahilloa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
tuoreita viikunoita viipaleina
kumkvatteja
Ohjeet
Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille neliön malliseksi levyksi. Levystä tulee ohut.
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes saat kauniin valkoisen marengin. Levitä marenki torttulevyn pinnalle.
Kypsennä 175–200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa torttulevy kahteen yhtä suureen osaan ja nosta ensin yksi tarjoiluvadille kakkulapioita apuna käyttäen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon viikunahilloa, vaniljasokeria ja kanelia. Tarkista maku. Levitä täyte torttulevylle ja nosta päälle toinen levy varovasti. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele viikunalohkoilla ja kumkvateilla.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.