Voileipäkakku kylmäsavuporosta

Voit muuntaa voilepäkakun täytteitä makuusi sopiviksi ja vaihtaa poron kinkkuun tai kalaan.

10 annosta

45 minuuttia + vetäytyminen

Arviot (44 kpl)

Ainekset

16–20 isoa paahtoleipäviipaletta

Kostutukseen

3 ½ dl liha- tai kasvislientä

Täyte 1

200 g ranskankermaa
50 g poron kylmäsavupaistia
½ punainen paprika
mustapippuria myllystä
1 dl persiljaa silputtuna

Täyte 2

200 g ruohosipulituorejuustoa
1 maustekurkku
½ ruukkua ruohosipulia
1 tl Dansukker Fariinisokeria

Pinnalle

300 g ranskankermaa
400 g majoneesia
100 g poron kylmäsavupaistia
5–10 miniluumutomaattia
ananaskirsikoita
ruohosipulia
sinimailasen ituja

Ohjeet

Leikkaa leivistä reunat. Vuoraa halkaisijaltaan 25–26 cm irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Asettele leivät vuokaan vieretysten ja paloittele reunoille paloja siten, että saat kolot täytettyä.

Valmista täytteet. Jauha 1-täytteen raaka-aineet tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.

Sekoita 2-täytteen ruohosipulituorejuuston joukkoon pieneksi kuutioitu maustekurkku, hienonnettu ruohosipuli ja fariinisokeri.

Kostuta leipäkerros kevyesti liha- tai kasvisliemellä. Jaa puolet porotäytteestä leiville ja levitä tasaiseksi. Laita kerros leipiä, kostuta ja laita puolet toisesta täytteestä leipien päälle. Tee samoin, kunnes täytteet ja leivät ovat kaikki vuoassa. Suojaa kelmulla ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Vapauta kakkuvuoan reunat ja irrota kakku vuoasta. Siirrä se tarjoiluvadille.

Vatkaa ranskankerma ja majoneesi sekaisin ja levitä kakun pinnalle ja reunoille. Voit myös pursottaa reunat pienellä pursotinterällä. Koristele savupororuusukkeilla, miniluumutomaateilla, ananaskirsikoilla ja ruohosipulilla. Laita lautasen reunalle sinimailasen ituja.

Vinkki!
Täytteitä voit muuntaa makuusi sopivaksi. Käytä erilaisia tuorejuustoja ja sulatejuustoja täytteeseen tai pinnalle, vaihda savuporo palvikinkkuun tai savukalaan ja koristele mielesi mukaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.