Ainekset
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl ranskankermaa
Täyte
60 g huoneenlämpöistä voita
3 dl Dansukker Tomusokeria
150 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
¾–1 dl vadelmia tai mustikoita
½ tl raastettua luomusitruunankuorta
Ohjeet
Vatkaa sokeri ja rasva kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kananmuna sekä ranskankerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pane taikina pursotinpussiin ja pursota läpimitaltaan noin 3 cm:n kokoisia lantteja leivinpaperoiduille uunipelleille.
Paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Vahdi etteivät kakkuset pala reunoista. Jäähdytä.
Sekoita täytteen ainekset ja levitä se puolelle kakkusista. Paina loput kansiksi. Leivonnaiset ovat parhaimmillaan tuoreina.
Vinkki!
Voit korvata vaniljasokerin teelusikallisella kanelia tai kardemummaa tai 1–2 teelusikallisella raastettua sitruunan- tai limetinkuorta.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.