Ainekset
Pullataikina
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
1–2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
7–8 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Paistamiseen
voita tai margariinia
Karviais-ruusuhillo
½ l karviaismarjoja
2 rkl vettä
250 g Dansukker Hillosokeria
2 tl ruusuvettä
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Marenkivaahto
4 kananmunanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
Aloita valmistamalla hillo, jotta se ehtii hieman jähmettyä.
Putsaa karviaismarjat ja laita ne kattilaan. Lisää vesitilkka ja kuumenna, kunnes höyryää. Sekoita. Lisää hillosokeri, ruusuvesi ja vaniljasokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Jäähdytä hetki ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Purkita kuumennettuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.
Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ja jaa yhdeksään yhtä suureen osaan. Pyöritä palloiksi. Kaulitse kutakin sen verran, että mahtuvat yksitellen vohvelirautaan.
Kuumenna ja voitele vohvelirauta. Laita kaulitut pullat yksitellen kuumalle vohveliraudalle, laske kansi alas ja paista, kunnes ovat kauniin värisiä.
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes saat kiiltävän marenkivaahdon.
Jaa pullavohveleille hilloa ja kasaa päälle marenkivaahtoa. Ota halutessasi marenkiin hieman väriä kaasupolttimella.
Tarjoa!
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.