Leipäsiirappi
Leipäsiirappi on ruokaleipien ja sämpylöiden leivontaan tarkoitettu mallasuutetta sisältävä sokerisiirappi, joka syventää leipien makua. Leipäsiirappi, kuten muutkin siirapit, nopeuttaa hiivataikinan kohoamista ja saa aikaan kauniin paistovärin. Se myös auttaa pitämään leivät tuoreen tuntuisina pidempään. Leipäsiirappi antaa makua ja mehevyyttä myös pizza- ja suolaisten piiraiden taikinoihin. Pakkaus on kätevä 750 g:n muovipullo, jossa on tippalukollinen korkki ja mitta-asteikko.
Ainekset: Siirappi, mallasuute (20 %)
Mallasuute valmistetaan viljasta (ohra), joka sisältää gluteenia.
Ravintosisältö/100 g
Energiaa | 1309 kJ/308 kcal |
Rasvaa | 0 g |
- josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraattia | 76 g |
- josta sokereita | 69 g |
Proteiinia | 1,0 g |
Suolaa | 0,68 g |
Säilytys: huoneenlämmössä
Valmistettu Ruotsissa.
Pakkaus: muovia, lajitellaan energiajätteeseen tai muovipakkauskeräykseen
Muuntosuhde: 100 g = 0,7 dl / 1 dl = 140 g
Siirappia (sokerisiirappia) saadaan sekoittamalla erilaisia sivuvirtoja, joita saadaan valmistettaessa valkosokeria juurikas- tai ruokosokerista. Siirappi on jähmeä liuos, joka koostuu sokerista (sakkaroosista), rypälesokerista (glukoosista) ja hedelmäsokerista (fruktoosista). Eri sokerilajien yhdistelmä estää kiteytymisen. Korkea sokeripitoisuus (noin 80 %) takaa pitkän säilyvyysajan.
Siirapeissa on eri väri- ja makuvaihtoehtoja, joita saadaan sivuvirtoja eri tavoin sekoittamalla. Väri ja maku ovat pääasiassa peräisin pienistä määristä kivennäissuoloja ja muita yhdisteitä, joita sokerikasvit sisältävät luonnostaan. Joihinkin siirappeihin lisätään suolaa tuotteen maun säätämiseksi. Kullekin siirappilaadulle on oma käyttötarkoituksensa. Siirappi sopii erityisen hyvin leivontaan, mutta sitä käytetään myös makeisissa, jäätelössä, juomissa, jälkiruuissa ja ruoanvalmistuksessa.
Leipäsiirappi
Tutustu tummien sokerituotteiden houkutteleviin makumaailmoihin »
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.