Luomuhillosokeri

Dansukker Luomuhillosokeri on valmistettu luomusokerista. Tuote ei sisällä lainkaan säilöntäainetta. Luomuhillosokerin ainoa säilövä ainesosa on sokeri, joka säilöö marjat luonnollisesti. Luomuhillosokerilla pakkauksen ohjeen mukaan valmistettu hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 12 kuukautta, avattuna 2–3 viikkoa.

Luomuhillosokerin sisältämä sokeri on pääasiallisesti luomujuurikassokeria, joka on tuotettu Euroopassa luomuviljellyistä sokerijuurikkaista. Loput on luomuruokosokeria. Tuotteen sisältämä hedelmäpektiini on luonnon oma hyytelöimisaine, jonka ansiosta hilloon saadaan sopiva rakenne jo muutaman minuutin keittämisellä.

Dansukker Luomuhillosokerilla hillottaessa marjojen ja sokerin suhde on sama kuin perinteisellä Dansukker Hillosokerilla: yhtä marjakiloa kohden tarvitaan 500 g eli yksi pakkaus Luomuhillosokeria.

Lopputuloksena on noin litra herkullista kotihilloa, joka on rakenteeltaan kiinteämpää kuin perinteisellä hillosokerilla tehty hillo. Luomuhillosokerilla valmistettu hillo kannattaa purkittaa pienempiin purkkeihin, sillä sen säilyvyys avattuna on lyhyempi kuin perinteisellä hillolla.

Näin teet hilloa Luomuhillosokerilla
Keitä hillo haluamistasi marjoista tai hedelmistä (tuore tai pakaste). Keittoaika on vain 4 min. Koska Luomuhillosokeri ei sisällä säilöntäainetta, hyvä keittiöhygienia on tärkeää hillon säilyvyyden varmistamiseksi. Hilloon kannattaa käyttää vain ensiluokkaisia raaka-aineita ja tuoreet raaka-aineet (marjat, yrtit ym.) huuhdellaan kylmällä vedellä ennen käyttöä. Purkit ja kannet pestään ja kuumennetaan huolellisesti ennen täyttöä.

1. Perkaa ja huuhtele 1 kg marjoja. Pilko isot tai kovakuoriset (esim. karviaiset) marjat.
2. Pane marjat ja 500 g Luomuhillosokeria kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoitellen.
3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.
4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.
5. Säilytä hillo jääkaapissa.

Ainekset:
Luomusokeri*, hyytelöimisaine (pektiini), happamuuden säätöaine (sitruunahappo).
*Luomuraaka-aineita 96,5 %

Ravintosisältö/100 g

Energiaa 1672 kJ/394 kcal
Rasvaa 0 g
- josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraattia 97 g
- josta sokereita 97 g
Proteiinia 0 g
Suolaa 0,1 g

 

Säilytys: kuivassa, huoneenlämmössä

Lajittele tyhjä pakkaus kartonkikeräykseen.

Valmistettu Saksassa.

Pakkauskoko 500 g.

Luomuhillosokeri on myynnissä suurimmissa S-marketeissa, K-Supermarketeissa, K-Citymarketeissa ja Prismoissa.

Hae reseptejä »

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.