Minihillosokeri
Dansukker Minihillosokerilla teet helposti herkullista ja raikasta marjahilloa, joka sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.
Minihillosokeria on helppo ja nopea käyttää. Yksi paketti (250 g) on sopiva määrä kilolle marjoja, ja saat niistä noin litran hilloa. Hillon keittoaika pehmeäkuorisilla marjoilla (mm. mansikat, vadelmat, mustikat) on vain viisi minuuttia. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat, karviaiset) keittoaika on 10–15 minuuttia. Minihillosokerilla keitetty hillo on koostumukseltaan hieman löysempää kuin Dansukker Hillosokerilla tehty hillo.
Minihillosokerissa käytetty sokeri on peräisin 100 % kotimaisista sokerijuurikkaista. Sen hyytelöimisaine on täysin kasviperäistä, hedelmistä saatavaa pektiiniä. Säilyvyyttä parantaa kaliumsorbaatti, jota on luonnostaan mm. pihlajanmarjoissa. Se on tarpeen hilloissa, joissa säilyvyyttä parantavan sokerin määrää on alennettu.
Valmis hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 6 kuukautta. Sokeri parantaa marjojen säilyvyyttä ja suojaa mm. marjojen makua ja väriä. Koska Minihillosokerilla tehty hillo sisältää huomattavasti vähemmän sokeria kuin perinteinen hillo, säilyvyyden varmistamiseksi hillo on säilytettävä jääkaapissa. Alhaisemman sokerimäärän vuoksi myös hillon väri voi muuttua säilytyksen aikana.
Tuote sopii myös vegaaniruokavalioon.
Pakkauskoko on 250 g.
Minihillosokeri on tarkoitettu käytettäväksi marjahillojen valmistukseen.
Minihillosokeri sopii myös hapokkaista omenoista valmistettavaan omenahilloon/-soseeseen, noudata perusohjettamme hyvän säilyvyyden varmistamiseksi.
Muiden kasvisten kuin marjojen tai omenoiden hilloamiseen suosittelemme Dansukker Hillosokeria tai Hillo-marmeladisokeria.
Ainekset:
Suomalainen juurikassokeri, hyytelöimisaine (pektiini), säilöntäaine (kaliumsorbaatti).
Ravintosisältö/100 g
Energiaa | 1682 kJ/396 kcal |
Rasvaa | 0 g |
- josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraattia | 99 g |
- josta sokereita | 99 g |
Proteiinia | 0 g |
Suolaa | 0,03 g |
Muuntosuhde: 1 dl = n. 85 g
Säilytys: kuivassa.
Lajittele tyhjä pakkaus kartonkikeräykseen.
Valmistettu Suomessa.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.