Tumma Siirappi (750 g:n muovipullo)
Dansukker Tumma Siirappi on voimakasarominen sokerisiirappi, joka sopii monipuolisesti leivontaan, jälkiruokiin ja ruokien maustamiseen.
Tumman Siirapin luonnollinen, vahva maku ja tumma väri ovat peräisin sokeriruo’osta. Se antaa makua ja mehevyyttä leivonnaisiin ja maustaa liha- ja kasvisruoat, kastikkeet ja marinadit.
Gluteeniton Tumma Siirappi sopii moneen. Kokeile ja käytä siirappia mm.
- piparkakkuihin
- maustekakkuihin ja muihin leivonnaisiin
- uuniomeniin ja omenapaistoksiin
- kaalikääryleisiin
- pata- ja laatikkoruokiin
- itämaisten ruokien maustamiseen
- lihakastikkeisiin ja -marinadeihin
750 g:n muovipulloon pakattu Tumma Siirappi on maultaan hieman voimakkaampaa kuin perinteinen Tumma Siirappi kartonkitölkissä. Läpinäkyvään muovipulloon on painettu desilitramitoitus annostelun helpottamiseksi. Korkin ansiosta siirapin käyttö on siistiä.
Ainekset: Juurikassokerisiirappi, ruokosokerisiirappi, suola
Ravintosisältö/100 g
Energiaa | 1318 kJ/310 kcal |
Rasvaa | 0 g |
- josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraattia | 77 g |
- josta sokereita | 77 g |
Proteiinia | <0,5 g |
Suolaa | 0,94 g |
Säilytys: Huoneenlämmössä. Jääkaapissa siirappi voi kiteytyä.
Muuntosuhde: 1 dl = 140 g / 100 g = 0,7 dl
Valmistettu Ruotsissa.
Pakkaus soveltuu muovipakkauskeräykseen.
Siirappia (sokerisiirappia) saadaan sekoittamalla erilaisia sivuvirtoja, joita saadaan valmistettaessa valkosokeria juurikas- tai ruokosokerista. Siirappi on jähmeä liuos, joka koostuu sokerista (sakkaroosista), rypälesokerista (glukoosista) ja hedelmäsokerista (fruktoosista). Eri sokerilajien yhdistelmä estää kiteytymisen. Korkea sokeripitoisuus (noin 80 %) takaa pitkän säilyvyysajan.
Siirapeissa on eri väri- ja makuvaihtoehtoja, joita saadaan sivuvirtoja eri tavoin sekoittamalla. Väri ja maku ovat pääasiassa peräisin pienistä määristä kivennäissuoloja ja muita yhdisteitä, joita sokerikasvit sisältävät luonnostaan. Joihinkin siirappeihin lisätään suolaa tuotteen maun säätämiseksi. Kullekin siirappilaadulle on oma käyttötarkoituksensa. Siirappi sopii erityisen hyvin leivontaan, mutta sitä käytetään myös makeisissa, jäätelössä, juomissa, jälkiruuissa ja ruoanvalmistuksessa.
Tumma Siirappi 750 g
Tutustu tummien sokerituotteiden houkutteleviin makumaailmoihin »
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.