Vaalea siirappi

Dansukker Vaalea Siirappi on maultaan hieman karamellimainen, mieto sokerisiirappi, joka sopii sellaisenaan kastikkeeksi mm. jäätelölle, ohukaisille, marjoille ja muille jälkiruoille. Kokeile myös luonnonjogurtin ja marjojen kanssa. Vaalea Siirappi sopii myös leivontaan ja ruoanvalmistukseen sekä juomien makeuttamiseen.

Kiteytymisen estämiseksi Vaaleaan Siirappiin on lisätty pieni määrä tärkkelyssiirappia. Tärkkelys on valmistettu maissista tai vehnästä, mutta se on niin puhdistettu, että se ei sisällä enää gluteenia. 

Ainekset: Sokerisiirappi, tärkkelyssiirappi

Ravintosisältö/100 g

Energiaa 1371 kJ/323 kcal
Rasvaa 0 g
- josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraattia 81 g
- josta sokereita 76 g
Proteiinia 0 g
Suolaa 0 g


Muuntosuhde: 1 dl = 140 g

Nettopaino: 700 g = n. 5 dl

Säilytys: Huoneenlämmössä. Jääkaapissa siirappi voi kiteytyä.

Valmistettu Suomessa.

Pakkaus: kierrätettävää nestekartonkia (korkki muovipakkauskeräykseen)

Siirappia (sokerisiirappia) saadaan sekoittamalla erilaisia sivuvirtoja, joita saadaan valmistettaessa valkosokeria juurikas- tai ruokosokerista. Siirappi on jähmeä liuos, joka koostuu sokerista (sakkaroosista), rypälesokerista (glukoosista) ja hedelmäsokerista (fruktoosista). Eri sokerilajien yhdistelmä estää kiteytymisen. Korkea sokeripitoisuus (noin 80 %) takaa pitkän säilyvyysajan.

Siirapeissa on eri väri- ja makuvaihtoehtoja, joita saadaan sivuvirtoja eri tavoin sekoittamalla. Väri ja maku ovat pääasiassa peräisin pienistä määristä kivennäissuoloja ja muita yhdisteitä, joita sokerikasvit sisältävät luonnostaan. Joihinkin siirappeihin lisätään suolaa tuotteen maun säätämiseksi. Kullekin siirappilaadulle on oma käyttötarkoituksensa. Siirappi sopii erityisen hyvin leivontaan, mutta sitä käytetään myös makeisissa, jäätelössä, juomissa, jälkiruuissa ja ruoanvalmistuksessa.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.