Korvapuustit

Pölyämätön Kanelisokeri helpottaa perinteisten korvapuustien leivontaa.

noin 30 kpl

1 tunti 30 minuuttia

Arviot (438 kpl)

Ainekset

Taikina

5 dl maitoa
1 pala (50 g) hiivaa
1 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte

100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 dl Dansukker Kanelisokeria

Voiteluun

1 kananmuna

Koristeluun

Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Kaada kädenlämpöinen maito kulhoon. Sekoita murennettu hiiva, suola, sokeri ja kardemumma maitoon. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunasta irtoava taikina. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (30–45 min.)

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi, 40 x 50 cm, levyksi. Levitä puolet täyteaineista levylle. Rullaa levy pitkittäin, nipistä saumakohta hyvin kiinni.

Leikkaa rulla vinottain paloiksi, jotka ovat leveämmältä puoleltaan 4–5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat leivinpaperoidulle pellille kapeampi sivu ylöspäin. Paina peukaloilla taikina pullan päältä pullan läpi pohjaan asti. Leivo toinen taikinapala samoin.

Peitä pullat ja kohota 30–45 minuuttia. Voitele pullat rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele raesokeri päälle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8–12 minuuttia.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?